HomeSportsBarış Alper ve Ferdi Kadıoğlu Avrupa devlerinin radarında

Barış Alper ve Ferdi Kadıoğlu Avrupa devlerinin radarında

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

Barış Alper Yılmaz, Galatasaray’ın şampiyonluğuyla noktalanan Süper Lig sezonu ve EURO 2024’te çeyrek finalle tamamladığımız A Milli Takım macerasında toplam 70 resmi maçta forma giydi. Ferdi Kadıoğlu da Haziran 2023’te milli takımın EURO 2024 elemerinde sırtına geçirdiği milli formayla 11 kez, kulübü Fenerbahçe’nin hem lig hem de Avrupa macerasında ise 51 kez olmak üzere toplam 62 resmi maçta ter döktü. 

Barış Alper Yılmaz, Galatasaray’da 2023-2024 sezonuna damga vurdu. Sarı-kırmızılı ekipte tüm kulvarlarda 55 resmi maça çıkan Barış Alper, 7 gol 12 asistlik performansıyla dikkati çekti. Genç futbolcu, hücumdaki etkinliğinin yanı sıra teknik direktör Okan Buruk’un elini rahatlatmasıyla da ön plana çıktı.

Hücumda kanatlar ve santrforda görev alan 24 yaşındaki yıldız futbolcu, takımın ihtiyaç duyduğu anlarda sağ ve sol bekte de oynadı. Barış Alper, Galatasaray’ın üst üste aldığı ikinci şampiyonlukta başrolü oynayan futbolculardan oldu.

Sarı-kırmızılı ekipte 55 resmi müsabakaya çıkan Barış Alper, Ay-Yıldızlı formayı da 15 kez sırtına geçirdi. EURO 2024’teki performansıyla Avrupa futbol kamuoyundan geçer not alan Barış Alper, yoğun ve yorucu geçen sezonun ardından düzenlenen Avrupa Şampiyonası‘ndaki 5 müsabakada da 90’ar dakika sahada kaldı. Milli yıldız, hem grup aşamasında hem de eleme turlarındaki müsabakalarda kuvveti, dayanıklılığı, hızı ve mücadelesiyle dikkati çekti.

Fenerbahçe’de geçtiğimiz sezonun en etkili isimlerinden birisi olan Ferdi Kadıoğlu da 12’si Avrupa, 2’si Türkiye Kupası ve 37’si Süper Lig olmak üzere toplam 51 resmi maçta Fenerbahçe formasını terletti. Sezonu çok erken, 2023 Haziranında açan Ferdi Kadıoğlu bu yıl 11 kez giydiği milli takım formasıyla da hafızalara kazınan performanslara imza attı. EURO 2024 maceramızdaki 5 maçın tamamında 90 dakika sahada kalan Ferdi, hızı, dripling yeteneği ve savunmadaki kritik hamleleriyle hem taraftartarlardan hem de futbol eleştirmenlerinden tam not aldı. 

12 ay süren yüksek tempolu sezonu başarıyla tamamlayan Türk futbolunun 2 yıldızı, bu performanslarıyla Avrupalı devlerin de radarına girmeyi başardı.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img