HomeFootballAvusturya - Türkiye maçı muhtemel 11'ler - Sözcü Gazetesi

Avusturya – Türkiye maçı muhtemel 11’ler – Sözcü Gazetesi

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

Türk futbol tarihinin en önemli maçlarından biri bugün… A Milli Takım, Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turu maçında bugün Avusturya ile karşı karşıya gelecek.

Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen şampiyonada grubunu ikinci sırada  tamamlayarak adını son 16 turuna yazdıran Ay-Yıldızlılar, Avusturya’yı da geçerek çeyrek finale yükselmeyi hedefliyor.

Leipzig şehrinde aynı adı taşıyan stadyumdaki maç 22.00’de başlayacak. Millilerimiz; Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile birlikte yer aldığı F Grubu’nu 2 galibiyet ve 1 yenilgi ile Portekiz’in ardından ikinci sırada tamamladı. Avusturya ise Fransa, Hollanda ve Polonya ile mücadele ettiği D Grubu’nu 6 puanla lider olarak bitirmeyi başardı.

Bu turu geçen ekip, Hollanda-Romanya eşleşmesinin galibiyle 6 Temmuz’da Berlin’de çeyrek final mücadelesine çıkacak.

‘BİZİM ÇOCUKLAR’ KARŞI KARŞIYA

Bugünkü maç, iki ülkenin ‘Bizim Çocukları’nı karşı karşıya getirecek. Türkiye A Milli Futbol Takımı’na son dönemde takılan lakabın aynısı, Avusturya A Milli Futbol Takımı için de geçerli. Avusturyalılar takımlarına ‘Unsere Burschen’ (Bizim Çocuklar) şeklinde sesleniyor.

MUHTEMEL 11’LER

AVUSTURYA: Pentz, Posch, Danso, Lienhart, Mwene, Grillitsch, Seiwald, Sabitzer, Laimer, Baumgartner, Gregoritsch.

TÜRKİYE: Mert G., Mert M., Merih, Abdülkerim, Ferdi, İsmail, Kaan, Orkun, Arda, Kenan, Barış.

18. RANDEVU

Türkiye ile Avusturya 18. kez karşı karşıya gelecek. İki ülke A milli takımları  arasında yapılan 17 maçta Avusturya 9, Türkiye 7 galibiyet alırken, sadece 1 maç berabere bitti.

10’u resmi, 7’si özel olmak üzere geride kalan maçlarda Türkiye’nin 23 golüne, Avusturya 24 golle yanıt verdi. Ay-Yıldızlılar, EURO 2024 öncesi 26 Mart’ta Viyana’da rakibiyle oynadığı hazırlık maçını 6-1 kaybetmiş, bu skor Avusturya futbol tarihine geçmişti.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img