HomeTravelAvrupa’da Görmeniz Gereken En İyi 9 Yaz Destinasyonu | Vogue Türkiye

Avrupa’da Görmeniz Gereken En İyi 9 Yaz Destinasyonu | Vogue Türkiye

Date:

Related stories

West Bank residents tell of teargas then shots before US woman’s death

US officials have insisted that a ceasefire in Gaza...

Turkey’s Erdogan: Islamic countries should form alliance against ‘Israel’s growing expansionism’

Turkish President Tayyip Erdogan said on Saturday Islamic countries...

Archaeologists unearth a 3,500-year-old shopping list

Shopping lists are essential for making sure nothing is...
spot_imgspot_img

Günler uzadı; yaz sıcak havayı da beraberinde getirdi. Bazılarımız deniz kenarlarına akın ederken bazılarımız ise sıcaklıkların daha ortalama seviyelerde olduğu tatil rotalarını tercih ediyor. Tatilde Avrupa’da görülmesi gereken en iyi yaz destinasyonları arayışı sürüyor. Peki gezginler en fazla nereye gidiyor? Yılın en fazla ziyaret edilen destinasyonları nereler olacak? İşte birkaç öneri…

Marbella, İspanya
İspanya’nın Costa del Sol bölgesinin mücevheri olan Marbella, cazibeli ve rahat plaj havasının karışımıyla ziyaretçilerin odağı. Güneş, deniz ve kumunun yanı sıra enfes yemekleri, gece hayatı, kültürü ve şık butikleri ile keşfedilmeye hazır. Bu canlı sahil şehri, güneş arayanlar ve parti müdavimleri için bir cennettir. Birinci sınıf konumuyla neredeyse yıl boyunca konforlu sıcaklıklar sunan benzersiz Marbella, eğlence için ideal bir yer. Güneş gözlüklerinizi alın ve bu büyüleyici eski şehri keşfetmeye hazır olun.

Valletta, Malta
Mükemmel bir yaz kaçamağı söz konusu olduğunda, Valletta doğru adresler arasında. Arnavut kaldırımlı sokaklarında dolaşarak, renkli balkonlara ve görkemli barok binalarına hayran kalarak kendinizi hayal edin. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Valletta, tarihi harikaların hazinesi. Şehrin muhteşem kaleleri, Malta’nın geçmişini şekillendiren savaşların ve fetihlerin hikayelerini anlatıyor. Valletta’nın hareketli sokakları, Malta’nın en iyi restoran, bar ve kafelerine de ev sahipliği yapıyor. Ayrıca Valletta’nın sayısız festivali ve kültürel etkinliği, benzersiz yerel deneyimler sunarak şehri canlandırıyor.

İbiza, İspanya
İbiza, ziyaretçilere çarpıcı manzarası, gastronomisi, ünlü plajları, gece hayatı ve berrak suya sahip denizi ile olağanüstü keşifler vaat ediyor. İbiza’daki Biyolojik Çeşitlilik ve Kültür, 1999 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak kabul edilmiş. Temmuz ve Ağustos ayları en sık ziyaret aldığı zaman. Plajlar dolup taşıyor, müzik sesi sabahlara kadar yankılanıyor. Güneş vurur vurmaz efsanevi festivalleriyle de eğlence ve kültürün merkez üssüne dönüşüyor… İbiza’daki festivaller söz konusu olduğunda aralarından seçim yapabileceğiniz çok fazla alternatifiniz var. Hiç gitmediyseniz, 2024 yılında değerlendirebilirsiniz.

Fotoğraf: Roches Blanches’in İzniyle

Cassis, Fransa
Canlı renkli evleri, güzel çakıl taşlı plajları, turkuaz suları, sakinliği ve cana yakın yerlileriyle bilinen küçük bir Akdeniz balıkçı limanı Cassis. Yüzmek, güneşlenmek, yemek yemek ve içki içmekten başka bir şeyle ilgilenmiyorsanız, sizin için Cassis ideal. Köy merkezinin yakınındaki sahilde halka açık plajlar bulunmakta ve onları gözden kaçırmanız mümkün değil. Yakındaki tepelerdeki teraslı üzüm bağlarında yerel tatları tadabilirsiniz; rehberli turlar bulunuyor. Cassis’in en çarpıcı doğal özelliğini keşfetmeden bölgede kalmak doğru olmaz; devasa kireçtaşı kayalıklarıyla çerçevelenmiş dar koyları yürüyüş yaparak veya tekneyle tur atarak keşfedin.

Tartu, Estonya
2024 Kültür Başkenti olan Tartu, Estonya’yı keşfetmeniz için ideal bir sebep. Bu ülkenin okuryazarlık ve orta öğretim oranları, özellikle kadınlar arasında sürekli olarak Avrupa’da zirveye yakın yer alıyor; bu nedenle üniversite şehri Tartu’nun 2024 için Avrupa’nın Kültür Başkenti olarak belirlenmesi şaşırtıcı değil. Tartu’nun her köşesinde konser mekanları, sergi salonları, tiyatrolar, kiliseler, müzeler ve büyüleyici kafelerin yanı sıra çeşitli bar ve restoranlar yer alıyor. Bu yıl Tartu, etkinliklerle dolu. 2024 kültür programının genel konsepti The Art of Survival; gerçekleşecek olan sayısız etkinliklere hazırladıkları özel internet sitelerinden ulaşabiliyorsunuz.

Roma, İtalya
Plaj tatillerine çok meraklı değilseniz, tarihi yapıları keşfetmek ve lezzetli yemekler yemek için tartışmasız dünyanın en iyi şehirlerinden biri olan Roma sizin için ideal. Zengin Avrupa şehri titiz bir kültür turu gerektirse de Roma’nın farklı mahalleleri sadece etrafta dolaşarak keşfedilir. Dar Arnavut kaldırımlı sokaklarını yürümek büyük bir keyif verir. Kolezyum, Vatikan, Trevi Çeşmesi, Roma Forumu, Pantheon, Aziz Petrus Bazilikası ve İspanyol Merdivenleri gibi saymakla bitmeyecek görülmesi gereken birçok antik yapıya sahip. İtalya’ya henüz yolculuk yapmadıysanız, ülkeye ilk adımınızı Roma ile atmanız sizin için doğru bir tercih olacak.

Fotoğraf: Getty Images

Amalfi Sahili, İtalya
İtalya’nın yaz aylarında en çok ziyaret alan bölgelerinden biri de Amalfi Sahili. Yollar romantik bir şekilde esiyor, su sakinleştirici şekilde masmavi. Tiren Denizi’nde yer alan bu sahil şeridi pırıl pırıl ve maviliğiyle meraklılarını bekliyor. Yol gezginleri Amalfi Sahili’ni düşünmeli. 1997 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren Amalfi’yi ziyaret ettiğinizde plajlarında denize girmenin yanı sıra güzel bir kültür turu da yapmalısınız. Ayrıca Amalfi limonlarıyla da ünlü. Limonlu sabunları, limonlu kekleri, limonçelloları, limonlu kokuları, limonlu tütsüleri ve daha nice limon detaylı ürün sizi bekliyor.

Batum, Gürcistan
Batum, Avrupa’nın en gözde destinasyonlarından biri haline geliyor. Karadeniz kıyısında bir liman kenti olan Batum, mavinin ve yeşilin buluştuğu benzersiz güzellikte bir nokta. Gürcistan’ın üçüncü büyük şehri ve muhteşem plajları, şahane doğasıyla gelen herkesi büyülüyor. Denizi, yemekleri, antik kalıntıları, güzel manzarası ile görülmeye değer.

Helgeland, Norveç
Sıcaktan bunalanlar için tatil artık kuzeye kayıyor. Helgeland sahili görülmesi önerilen güzel destinasyonlardan birisi. Okyanus esintisi ve hava koşullarına dayanıklı rıhtımlar… Masmavi denizin üzerinde yükselen dağlar. Seven Sisters gibi şelaleleri keşfedebilir veya ortasından bir delik olan kaya oluşumu Torghatten’e göz atabilirsiniz. Ayrıca bir plajda rahatlayabilir veya bisikletle tur atabilirsiniz. Ya da belki kano ile? Bu sahilin Norveç kıyıları boyunca kürek çekmek için en iyi yerlerden biri olduğu söyleniyor.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img