HomeFashionAdidas Yönetim Kurulu Başkanı Thomas Rabe 2025 Yılına Kadar Yeniden Seçildi

Adidas Yönetim Kurulu Başkanı Thomas Rabe 2025 Yılına Kadar Yeniden Seçildi

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

Çeviren

Gözde Meriç

Published



22 May 2024

Adidas hissedarlarının çoğunluğu şirketin yıllık genel kurul toplantısında başkan Thomas Rabe’nin yeniden seçilmesini destekledi. Bununla birlikte, Alman spor giyim markası 2025 yılında bir halef atayacak.

Adidas – Reuters

Önde gelen vekalet danışmanlık firması Institutional Shareholder Services (ISS) Nisan ayında yatırımcılara, diğer şirketlerdeki görevlerinin “aşırı” sayıda olduğu gerekçesiyle Rabe’nin yeniden atanmasına karşı oy kullanmalarını tavsiye etmişti.

Adidas, Rabe’nin yeniden atanmasının 2020’den bu yana yürüttüğü başkanlık görevini sorunsuz bir şekilde devretmesine hizmet edeceğini söyledi. Rabe aynı zamanda Alman yayın kuruluşu RTL Group’un ve medya holdingi Bertelsmann’ın CEO’ su olarak görev yapıyor.

Rabe, Genel Kurul öncesinde hissedarlara gönderdiği mektupta, “Denetim Kurulunun tamamı ve Denetim Kurulu Başkanı olarak kendim için halef planlaması benim için çok önemli” dedi.

Adidas’ın yönetici ücretleri de hissedar oylamasında onaylanırken, Adidas’ın beşinci en büyük hissedarı olan Norveç’in devlet varlık fonu üst üste ikinci kez ret oyu kullandı.
 

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img