HomeFootballA Milli Futbol Takımı, Avusturya Karşısında Çeyrek Final Peşinde

A Milli Futbol Takımı, Avusturya Karşısında Çeyrek Final Peşinde

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

EURO 2024’te Almanya’nın ev sahipliğinde gerçekleşen şampiyonada, A Milli Futbol Takımı yarın saat 22.00’de Leipzig Stadyumu’nda Avusturya ile mücadele edecek. Bu karşılaşmanın galibi, çeyrek finalde Romanya ile Hollanda maçının kazananı ile 6 Temmuz’da Berlin’de karşılaşacak.

Türkiye ve Avusturya’nın Grup Performansları

Milliler, F Grubu’nda Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile mücadele etti ve 2 galibiyet, 1 mağlubiyetle grubu ikinci sırada tamamladı. Avusturya ise D Grubu’nda Fransa, Hollanda ve Polonya ile karşılaştı, 2 galibiyet ve 1 mağlubiyet alarak 6 puanla grup lideri olarak son 16’ya yükseldi.

18. Randevu

Türkiye ve Avusturya, bugüne kadar 10’u resmi, 7’si özel toplam 17 kez karşı karşıya geldi. Milliler, bu maçların 7’sini kazanırken, Avusturya 9 galibiyet aldı, 1 maç ise berabere bitti. Türkiye bu müsabakalarda 23 gol atarken, 24 gol yedi. İki ülke en son 26 Mart 2024’te Viyana’daki Ernst Happel Stadyumu’nda özel bir maçta karşılaştı ve Türkiye 6-1 mağlup oldu. Milliler, son 16 turunda bu yenilginin rövanşını almak istiyor.

Millilerin 630. Müsabakası

A Milli Futbol Takımı, Avusturya karşılaşmasıyla tarihindeki 630. maçına çıkacak. Ay-yıldızlılar, bugüne kadar 344’ü resmi, 285’i özel olmak üzere toplam 629 maçta 244 galibiyet, 237 mağlubiyet ve 148 beraberlik aldı. Milliler, bu karşılaşmalarda 858 gol atarken, 902 gol yedi.

Vincenzo Montella 12. Maçında

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, millilerin başında bugüne kadar 6’sı resmi, 5’i özel olmak üzere 11 maça çıktı. Montella yönetimindeki milliler, 5 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 2 beraberlik elde etti.

Hakan Çalhanoğlu ile Samet Akaydin Cezalı

Avusturya karşılaşması öncesinde Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydin cezalardan dolayı forma giyemeyecek. Çekya ile oynanan maçta sarı kart gören Çalhanoğlu ile Akaydin cezalı duruma düştü. Ayrıca Zeki Çelik, Salih Özcan, Kenan Yıldız, İsmail Yüksek, Mert Günok, Uğurcan Çakır, Mert Müldür, Orkun Kökçü, Kaan Ayhan ve Arda Güler sarı kart sınırında bulunuyor.

Artur Soares Dias Düdük Çalacak

Türkiye – Avusturya karşılaşmasını Portekiz Futbol Federasyonu’ndan Artur Soares Dias yönetecek. Dias’ın yardımcıları Paulo Soares ve Pedro Ribeiro olacak. Maçın dördüncü hakemi ise Ukrayna’dan Mykola Balakin. VAR hakemi olarak ise Tiago Martins görev yapacak.

Aw237391 01

A Milli Futbol Takımı’nın EURO 2024 Kadrosu:

Kaleci: Altay Bayındır, Mert Günok, Uğurcan Çakır
Defans: Mert Müldür, Zeki Çelik, Abdülkerim Bardakcı, Ahmetcan Kaplan, Merih Demiral, Samet Akaydin, Ferdi Kadıoğlu
Orta saha: Hakan Çalhanoğlu, İsmail Yüksek, Kaan Ayhan, Okay Yokuşlu, Orkun Kökçü, Salih Özcan
Forvet: İrfan Can Kahveci, Yunus Akgün, Kenan Yıldız, Kerem Aktürkoğlu, Arda Güler, Barış Alper Yılmaz, Bertuğ Yıldırım, Cenk Tosun, Semih Kılıçsoy, Yusuf Yazıcı

Editör: Murat Tanrıkulu

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img