HomeSportsMUHTEMEL 11 LER | Sivas ta zorlu mücadele

MUHTEMEL 11 LER | Sivas ta zorlu mücadele

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

BG Grup 4 eylül Stadı’ndaki müsabakayı hakem Zorbay Küçük yönetecek. 19.15’te başlayacak karşılaşma beIN SPORTS 1 kanalından naklen yayınlanacak. Ev sahibi Net Global Sivasspor, ligde 4 puanla 7. Sırada yer alıyor. Bülent Uygun’un ekibi, Trabzonspor’la berabere kalırken, Mondihome Kayserispor’u 2-1 mağlup etti.

Rakibi ile aynı puana sahip ikas Eyüpspor ise averajla 3. Sırada bulunuyor. İstanbul temsilcisi ilk hafta Corendon Alanyaspor’la berabere kalırken, geçtiğimiz hafta Sipay Bodrum Futbol Kulübünü evinde 4-1 mağlup etti.

KARŞILAŞMADAN ÖNE ÇIKAN NOTLAR

● Eyüpspor, Sivasspor’un Süper Lig tarihinde karşılaştığı 46’ncı takım olacak. Yiğidolar’ın bugüne kadar rakip olup mağlup edemediği sadece iki ekip bulunuyor: Malatyaspor (2B) & Ümraniyespor (1B 1M).

● Bu sezon Süper Lig’de oynadığı iki maçı da kaybetmeyen Eyüpspor (1G 1B), Fatih Karagümrük’ten (2020/21) bu yana en üst lige yükseldiği sezon ilk üç haftayı namağlup tamamlayan ilk İstanbul takımı olmak istiyor.

● Süper Lig’e o sezon yükselen takımları konuk ettiği son 18 maçı kaybetmeyen Sivasspor (8G 10B), seyircisi önünde son mağlubiyetini Eylül 2017’de Göztepe’den aldı (2-3).

● İstanbul takımlarını konuk ettiği son yedi Süper Lig maçındaki tek mağlubiyetini son karşılaşmada İstanbul Başakşehir’den alan Sivasspor (4G 2B), Bülent Uygun yönetiminde üst üste 2+ yenilgiyi sadece Ocak-Mayıs 2008 arasında yaşadı (3M).

● Bu sezon Süper Lig’de rakiplerine en fazla 10+ pas dizisi yapma imkanı tanıyan iki takım Sivasspor (25) ve Eyüpspor (19).

● Bülent Uygun’un göreve geldiği Ocak 2024’ten bu yana Süper Lig’de en düşük topla oynama yüzdesine sahip takım olan Sivasspor (%38.4), bu süreçte çıktığı 23 maçın sadece ikisinde topa rakibinden fazla sahip oldu (Ocak 2024; %51.1 vs Samsunspor & Mart 2024; %50.3 vs Alanyaspor).

● Geçen hafta Kayserispor filelerine iki gol gönderen Sivasspor stoperi Uros Radakovic, Süper Lig’de forma giydiği daha önceki toplam 58 karşılaşmada aynı sayıda gol kaydetmişti (vs Alanyaspor & Adana Demirspor).

● İç sahada çıktığı son üç Süper Lig maçında fileleri havalandıramayan Rey Manaj (16 şut), daha önceki üst üste 10 karşılaşmada da gol atmayı başarmıştı (45 şut & 12 gol).

● Bu sezon Eyüpspor formasıyla çıktığı iki Süper Lig maçında birer gol atan Samu Saiz, Türkiye kariyerinde ilk kez üst üste üç karşılaşmada fileleri havalandırmak istiyor.

● Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan’ın futbolculuk döneminde Süper Lig’de yaptığı tek hat-trick, Mayıs 2008’de Bülent Uygun’un çalıştırdığı Sivasspor’a karşı gelmişti.

MUHTEMEL 11’LER



Net Global Sivasspor: Nikolic | Murat, Sonko, Radakovic, Emirhan, Ziya | Emrah, Charisis, Turgunbayev, Pritchard | Manaj.

ikas Eyüpspor: Berke | Tayfur, Robin Yalçın, Claro, Umut | Midstjö, Melih | Halil, Saiz, Thiam | Bruno.  

Sizce, Net Global Sivasspor – ikas Eyüpspor maçı nasıl sonuçlanır?



- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img