HomeSportsBodrum da zorlu randevu

Bodrum da zorlu randevu

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

Trendyol Süper lig’in yeni takımı Sipay Bodrum Futbol Kulübü evinde Tümosan Konyaspor ile 3. Hafta mücadelesinde karşı karşıya gelecek. Trendyol Süper Lig‘de iki hafta geride kalırken puan alamayan ve eksi 4 averajla son basamakta yer alan ev sahibi takım, ilk puanlarını almak için sahada olacak.

ikas Eyüpspor maçında fileleri havalandıran Dimitrov, Bodrum ekibinin tarihine geçti. Yeşil-beyazlılar adına Süper Lig’de gol atan ilk oyuncu olan Dimitrov, sezon başında takıma dahil olmuştu. 

İki takım 2022/23 sezonunda Ziraat Türkiye Kupası 5.tur maçında karşılaşmış uzatmalarda kazanan taraf 3-2’lik skorla Tümosan Konyaspor olmuştu. Bu maçta da Sipay Bodrum Futbol Kulübü’nün başında teknik direktör İsmet Taşdemir yer almıştı. Deneyimli isim dört sezondur Bodrum ekibinin başında görev yapıyor.

Tümosan konyaspor ise yeni sezon öncesi kadrosuna önemli takviyeler yapmıştı. Umut Nayir, Yusuf Erdoğan, Aleksic, Pedrinho gibi oyuncuları kadrosuna katan konuk ekip, ilk hafta yeni transferlerinin golleriyle 3-2 galip gelmişti. Geçen hafta Galatasaray karşısında sahasında 2-1 kaybeden Ali Çamdalı’nın ekibi 3 puanla haftaya giriyor. 

Bodrum ilçe stadı’nda 21.45’te başlayacak müsabakayı Çağdaş Altay yönetecek. Bu çekişmeli maçı futbolseverler beIN SPORTS 1 ekranlarından takip edebilecek.

KARŞILAŞMADAN ÖNE ÇIKAN NOTLAR

● Bodrum FK, Konyaspor’un Süper Lig tarihinde karşılaştığı 54’üncü takım olacak. Konya ekibi bugüne kadar rakip olduğu 53 ekip arasında sadece Bucaspor’u mağlup edemedi (1B 1M).

● Süper Lig’e o sezon yükselen takımlara konuk olduğu son 10 maçı kaybetmeyen Konyaspor (4G 6B), son mağlubiyetini Ocak 2021’de Fatih Karagümrük’ten aldı (1-2).

● Bu sezon Süper Lig’de oynadığı iki maçı da kaybeden Bodrum FK, İsmet Taşdemir yönetiminde sadece bir kez üst üste üç karşılaşmadan puansız ayrıldı (Mart 2023; 1. Lig).

● Ali Çamdalı yönetiminde çıktığı altı Süper Lig maçında üst üste iki kez aynı sonuçla sahadan ayrılmayan Konyaspor (2G 2B 2M), son karşılaşmada Galatasaray’a 2-1 mağlup oldu.

● Sezonun ilk iç saha maçında Gaziantep FK’ya 1-0 yenilen Bodrum FK, Ekim-Kasım 2021’den (2M) bu yana seyircisi önünde üst üste iki mağlubiyet almıyor.

● Sezonun ilk deplasman maçında Kasımpaşa’yı 3-2 mağlup eden Konyaspor, Süper Lig tarihinde ilk kez bir sezona dış sahada ikide iki yaparak başlamak istiyor.

● Bu sezon Süper Lig’de önde en fazla top kazanan takım olan Bodrum FK (24), bu aksiyonlar sonucu rakip kaleye yedi şut çekti ancak şu ana kadar fileleri havalandıramadı.

● Bodrum FK’nın Süper Lig tarihindeki ilk golünü geçen hafta Eyüpspor filelerine gönderen Zdravko Dimitrov, kariyerinde ilk kez üst üste iki maçta gol sevinci yaşamak istiyor.

● Süper Lig’e geldiği 2020/21’den bu yana lige o sezon yükselen takımlara karşı Guilherme’den (7) daha fazla asist yapan tek oyuncu Rachid Ghezzal (9). Brezilyalı sol bek, geçen sezon ligin üç yeni ekibine karşı da gol pası vermeyi başarmıştı (vs Samsunspor, Pendikspor & Çaykur Rizespor).

● Konyaspor formasıyla çıktığı ilk deplasman maçında Kasımpaşa filelerini havalandıran Umut Nayir, Süper Lig kariyerindeki hiçbir takım adına ilk iki dış saha karşılaşmasında gol sevinci yaşayamadı.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img