HomeSportsBerker Göker Manş ı geçen 19 Türk

Berker Göker Manş ı geçen 19 Türk

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

Adanalı yüzücü Berker Göker, İngiltere’nin Dover kasabasından girdiği Manş Denizi’ni 12 saat 38 dakikada yüzerek Fransa kıyısına geçti ve bu alanda başarıya ulaşan 19. Türk sporcu oldu. 

Yüzme sporuna küçük yaşlarda başlayan, önce Adana’da Uluslararası Seyhan Baraj Gölü Açık Su Yüzme Yarışmaları, ardından birçok kez katıldığı uluslararası açık su yarışlarında dereceler elde eden Berker Göker, bu kez başarısını Manş’ı geçerek taçlandırdı. Dover’den İngiltere saati ile 06.50’de suya giren Berker Göker’e, 7 Okyanus yüzen ilk Türk kadını  unvanına en yakın isim olan Bengisu Avcı eşlik etti.  Uluslararası kurallar gereği tekneye dokunması, termal koruyucu ve yüzmeyi kolaylaştıran mayo giymesi yasak olan yüzücü Göker, yüksek gel-git değişimi, akıntı ve dalgalarla mücadele edip 50 kilometre yüzerek Fransa Cap Gris Nez de karaya çıktı.

Başlangıç öncesi kendisini hazır hissettiğini ve çok heyecanlı olduğunu ifade eden Berker Göker, etabı tamamladığında ise yüzerken zaman  ilerledikçe yorgunluğun olacağının bilinciyle hareket ettiğini ancak hiçbir zaman mücadeleden yılmadığını söyledi.

Yüzerken beslenmenin güçlüklerini anlatan, eşlik eden teknedekilerin varlıklarının ve Antrenörü Bengisu Avcı’nın, sosyal medyadan kendisine gönderilen mesajları okumasıyla motive olduğunu ifade eden Berker Göker, “Bir hayalimi daha gerçekleştirdim. Beni küçük yaşlardan itibaren yüzme konusunda destekleyen başta ailem ve sevenlerime, iki yıldır bana büyük emek veren antrenörüm Bengisu Avcı’ya çok teşekkür ediyorum- Uzun yıllardır hem maddi hem de manevi olarak kendimi bu yüzüşe hazırlamıştım. Gururluyum” şeklinde konuştu.

31 yaşındaki Göker, enerji mühendisi olduğunu ve yurtdışında uluslararası bir firmada mesleğini sürdürdüğünü belirterek, hobi olarak gerçekleştirdiği yüzmeyi çok sevdiğini ve imkan buldukça başarılarını sürdürmeyi düşündüğünü sözlerine ekledi.

Manhattan’ı geçen Murat Öz ile Semiha Bekil ve Manş’ı yüzen Aysu Türkoğlu’ndan sonra Berker Göker’le bir kez daha aynı başarının  gurunu antrenör olarak yaşayan Bengisu Avcı da, “Berker, Manş Denizi’ni erkeklerde geçen 13., genelde ise 19. Türk sporcu olarak tarihe adını yazdırdı. Bu nedenle çok sevinçliyiz… İngiltere-Fransa arasındaki parkur kuş uçuşu 34 kilometre ancak, denizdeki gel-git ve dalgalar gibi olumsuz koşullar nedeniyle yüzücüler daha uzun mesafe yüzmek zorunda kalıyorlar. Berker 50 kilometrede kıyıya ulaştı. İki yıl boyunca büyük gün için antrenman yaptık. Berker Göker, çok emek verdi, çok çalıştı. Biz de profesyonel olarak her anını yaşadık.  Türk sporcusu ve antrenörü olarak duygularımız tarifsiz” dedi. 

  

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img