HomeSportsİlkay Gündoğan Barça dan ayrılıyor Yeni durağı neresi olacak

İlkay Gündoğan Barça dan ayrılıyor Yeni durağı neresi olacak

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

Barcelona‘nın Türk asıllı Alman yıldızı İlkay Gündoğan ayrılmaya hazırlanıyor. Valencia maçının kadrosunda yer almayan İlkay’ın adı hem Süper Lig’in devleri hem de eski takımı Manchester City ile anılıyor.

Barcelona’da forma giyen Türk asıllı Alman oyuncu İlkay Gündoğan hakkında hem İspanyol hem de İngiliz basınında flaş haberler yer aldı. Deneyimli oyuncunun Katalan ekibinden ayrılma noktasına geldiği öne sürüldü.

Sport’un haberine göre, yeni teknik direktör Hansi Flick ile görüşen İlkay Gündoğan, ayrılma isteğinin detaylarını aktardı. Valencia ile oynanan LaLiga ilk hafta maçında görev yapmayan İlkay’ın adı Manchester City ile anılıyor.

Yedi sezon ada ekibinde oynayan ve sayısız başarı kazanan İlkay için Manchester City’nin girişimlere başlayacağı yazıldı. The Sun gazetesinin haberine göre Guardiola’nın transfere açık olduğu İlkay’ın da dönmeyi düşündüğü belirtildi. Maç sonunda konu hakkında açıklama yapan Flick, “onu iyi tanıyorum ve takdir ediyorum. İlkay’ın kalacağını hissediyorum” ifadelerini kullanmıştı. Öte yandan Barcelona yeni sezon öncesi orta saha bölgesine Dani Olmo’yu transfer etti.

Trendyol Süper Lig‘de zirve mücadelesi yapan Galatasaray ve Fenerbahçe‘nin de İlkay Gündoğan ile ilgilendiği iddia edildi. Orta saha takviyesi düşünen iki takımın kariyerli oyuncuyu transfer etmek için mücadele edeceği gündeme geldi.
Geçen sezon Barcelona’da 51 resmi maça çıkan İlkay, 5 gol atıp 13 asist yapmıştı. Yıldız oyuncu EURO 2024’te ev sahibi Almanya’nın kaptanı olarak görev yapmıştı. Çeyrek finalde elenen Almanya adına 5 maça çıkan İlkay Gündoğan, 1 gol – 1 asist’lik katkı yapmıştı.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img