HomeSportsBerke Akçam dan olimpiyat itirafı Gazabına uğradım diyebilirim

Berke Akçam dan olimpiyat itirafı Gazabına uğradım diyebilirim

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

Atletizmde Erkekler 400 Metre Engelli kategorisinde ülkemizi başarıyla temsil eden Berke Akçam, beinsports.com.tr’nin konuğu oldu.

beinsports.com.tr’den Candaş Aşık’ın sorularını yanıtlayan başarılı sporcu, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda yaşadığı yarı final heyecanından bundan sonraki hedeflerine kadar birçok konuda samimi açıklamalarda bulundu.

“Asla anlatamayacağım bir duyguydu”



2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na katıldığında duyduğu heyecanı dile getiren Akçam, “Olimpiyatlara katılmak hayaldi. Sonra hedef oldu. Sonra gerçekleşti. İnanılmaz bir duyguydu. Yolculuk başlayana kadar gerçek mi değil mi anlayamadım. Oraya vardığımda inanılmaz heyecanlıydım. Yarış günü uyuyumadım. Asla anlatamayacağım bir duyguydu.” dedi.

“Karsten Warholm koşu tekniği olarak kendime örnek aldığım biri”



Gençler kategorisinde önemli başarılar elde ettikten sonra kariyerine en üst klasmanda devam eden Berke Akçam bu geçişle ilgili, “Gençlik kategorisini bitirdim. U23’e geçtim ve devamında büyükler kategorisine katıldım. Dünya çapında sporcular var. Geçiş inanılmaz bir geçiş. Şu anda dünya rekortmenleriyle yarışıyorum. Olimpiyat şampiyonlarıyla yarışıyorum. Bu isimlerle yarışarak kendim de tecrübe ediniyorum. Karsten Warholm koşu tekniği olarak kendime örnek aldığım biri.” İfadelerini kullandı.

“Bu olimpiyatta biraz bunun gazabına uğradım diyebilirim”



Roma’daki Avrupa Şampiyonası ve Paris Olimpiyatları’ndan edindiği tecrübelere değinen milli sporcu, “Bu büyük organizasyonlardan yarış içi performansımı tecrübe ettim. Rahat olmam gerektiğini öğrendim. Yarış dışında çok gezmemeyi tecrübe ettim çünkü inanılmaz dayanıklılık istiyor. Dinlenme istiyor. Bu olimpiyatta biraz bunun gazabına uğradım diyebilirim. Yarış heyecanından odada duramıyordum. Sürekli olimpiyat köyünü gezmek istiyordum. Paris’te inanılmaz bir hazırlık yapılmış. Gezmemeyi tecrübe ettim diyebilirim” şeklinde konuştu.

“Madalya neden olmasın?”



Gelecek yıl Tokyo’da yapılacak Dünya Atletizm Şampiyonası ve 2026’daki Avrupa Şampiyonası hedefleriyle ilgili konuşan başarılı atlet, “Önümüzdeki yarışlarda madalya hedefliyorum. İnşallah da kazanabilirim. İlk hedefim tabi ki gitmek çünkü dünya şampiyonası neredeyse olimpiyatla aynı düzeyde diyebiliriz. Aynı isimler katılacak. Madalya neden olmasın? Hiçbir şey imkansız değildir. Biz sadece çalışmalarımıza devam edeceğiz. Aynı şekilde ama daha disiplinli bir şekilde. Çünkü artık bir olimpiyat sporcusuyum.” dedi.

“Bunlar olsa daha iyi olabilir çünkü saliselerle yarışan sporcularız”



Branşıyla alakalı eksik gördüğü imkanlara değinen Akçam, “Devletimiz sağolsun bize her şeyde imkan sağlamaya çalışıyor ancak bir Avrupa standardı yok. Bir oksijen odası olabilir, her hafta testler olabilir. Bunlar ne kadar küçük görülse de performansı etkileyecek şeyler. Çünkü kan testi sonucuna göre antrenman değişikliğine gidilebilir. Bunlar olsa daha iyi olabilir çünkü saliselerle yarışan sporcularız.” dedi.

“Hiçbir zaman kötü geçen yarışma olmaz hepsi deneyimdir”



Türkiye’nin, 40 yıl sonra olimpiyat oyunlarından altın madalyasız dönmesinin altında yatan ana etkenle alakalı soruya, “Herkesin elinden geleni yaptığını düşünüyorum. Çünkü orası Türkiye’de herhangi bir deneme yarışı değil. Orası bir olimpiyat yarışı. Fakat bu sene bu kadarmış. Her seferinde başarı olamaz bu söz konusu değil. Herkes orada bir deneyim geçirdi. Hiçbir zaman kötü geçen yarışma olmaz hepsi deneyimdir. Tecrübe edindik.” şeklinde yanıt verdi.

“Abi-kardeş ilişkimiz var”


Kariyerinde idol olarak Yasmani Copello Escobar’ı kendine örnek aldığını dile getiren genç atlet, “Büyük bir sporcu, olimpiyat madalyalı bir sporcu… Ne kadar büyük bir sporcuysa da bir o kadar alçakgönüllü bir abim diyebilirim. Kariyerinde çok fazla başarılı bir insan. Takımımıza olan desteği… Mesela onun yarışı bittikten sonra sakattı ama geldi benim yarışıma destekledi. Abi-kardeş ilişkimiz var.” diyerek sözlerini noktaladı.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img