HomeFootballCANLI | Fenerbahçe Lille

CANLI | Fenerbahçe Lille

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu ikinci maçında Fransız ekibi Lille‘i konuk edecek. Sarı-lacivertliler, iki farklı galip gelmesi durumunda play-off turuna yükselecek.

İLK 11’LER:

Fenerbahçe: Livakovic, Mert Müldür, Djiku, Çağlar, Oosterwolde, Mert Hakan, İsmail Yüksek, Szymanski, Saint Maximin, Tadic, Dzeko

Lille: Chevalier, Gudmunsson, Alexsandro, Meunier, Diakite, Andre, Gomes, Tiago Santos, Cabella, David, Haraldsson

Jose Mourinho yönetiminde Şampiyonlar Ligi hasretini dindirmek isteyen Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu ikinci maçında Fransız ekibi Lille’ı ağırlayacak. 

Trendyol Süper Lig’in ilk haftasında evinde Adana Demirspor’u 1-0 ile geçen sarı lacivertli ekip, bu sezon Avrupa sahnesine de Lugano maçları ile adım attı. Fenerbahçe, İsviçre ekibini ilk maçta 4-3, ikinci maçta ise 2-1’lik skorla mağlup etti. ve 3. Eleme Turu’na yükselmeyi başardı. Bu turda Fransa’nın köklü ekiplerinden Lille ile eşleşen sarı lacivertliler, çıktığı ilk maçta ev sahibi ekibin son dakikalarda Edon Zhegrova’nın ayağından bulduğu gole engel olamayarak sahadan 2-1’lik sonuçla mağlup ayrılmıştı.

Geçen sezonu Ligue 1’de 59 puanla 4. sırada tamamlayan Lille’de yaz dönemi değişim rüzgarları esti. Teknik direktör Paulo Fonseca Milan’a giderken Leny Yoro, Manchester United ile anlaştı, sözleşmesi biten Yusuf Yazıcı ise kulüpten ayrıldı. Teknik direktörlük görevine tecrübeli isim Bruno Genesio getirildi. Deneyimli teknik adam, 2022-23 sezonunda Rennes ile Fenerbahçe’ye karşı mücadele etmiş İstanbul’da oynanan maç 3-3, Fransa’daki maç 2-2 bitmişti.

Fenerbahçe ve Lille ise, 2009-2010 sezonunda UEFA Avrupa Ligi son 32 turu’nda eşleşmişti. Kendi sahasında 2-1 galip gelen Lille, İstanbul’da son anlarda bulduğu golle maçı 1-1’e getirip turu geçen taraf olmuştu.

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında bugüne kadar 273 kez boy gösterdi. Bu süreçte 109 galibiyet alan sarı-lacivertliler, 55 müsabakada berabere kalırken, 109 maçta da sahadan yenilgiyle ayrıldı. Geride kalan karşılaşmalarda kanarya, rakip fileleri 373 kez havalandırırken, kalesinde ise 390 gol gördü. Sarı-lacivertliler, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ise 37 kez eleme maçına çıktı. Kanarya, bu karşılaşmalarda 14 galibiyet alırken, 11 beraberlik ve 12 mağlubiyet yaşadı. Bu süreçte rakip filelere 55 gol gönderen Fenerbahçe, kalesinde de 45 gole engel olamadı.

Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda oynanacak mücadele saat 20:00’da başlayacak ve İspanya Futbol Federasyonu’ndan Jmaria Sanchez düdük çalacak. Sanchez’in yardımcılıklarını Inigo Prieto ile Juan Lopez mir yapacak.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img