HomeSportsParis te İstanbul Evi açıldı

Paris te İstanbul Evi açıldı

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi işbirliği ile Paris’in ünlü moda müzesi Palais Galliera’da “İstanbul Evi” açıldı. 

İstanbul Evi’nde, İstanbul’da düzenlenecek 2027 Avrupa Oyunları’nın tanıtımı ve 2036’daki olimpiyat oyunları adaylığı için bir resepsiyon verildi. 

 

Yekta Kopan ve Burcu Esmersoy’un sunuculuğunu üstlendikleri resepsiyona katılanlar arasında Türkiye’nin Paris Büyükelçisi Yunus Demirer, OECD Büyükelçisi Kerem Alkin ve Dünya şampiyonu atlet Sergey Bubka’nın yanı sıra, 2036 adaylığımızda oy hakkı da bulunan pek çok IOC üyesi katıldı.

 

Tarihi belgeler ve görsel içeriklerle zenginleştirilmiş panellerle İstanbul Evi’nin açılışı; siyaset ve spor dünyasından birçok ünlü ismi de bir araya getirdi. Açılış töreninde; açılış konşmasını Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener, Uluslararası Olimpiyat Komitesi üyesi Nenad Laloviç, Avrupa Olimpiyat Komiteleri Başkanı Spyros Capralos, olimpik milli kadın voleybol takımı eski kaptanı Esra Gümüş Kırıcı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu birer konuşma yaptı.

 

İmamoğlu konşmasında; “Paris’teki Eyfel Kulesi’nde olimpiyat halkalarını görmek, gerçekten ilham vericiydi. Halkaları bir gün İstanbul’da, boğaz üzerinde Avrupa ve Asya’yı birbirine bağlayan köprüyü süslerken görmeyi hayal ediyorum.” ifadeleriyle 2036 Olimpiyat Oyunları adaylığına vurgu yaptı.

 

İstanbul’un kültür, sanat, spor ve gastromi özelliklerinin anlatılıdğı ve 2 günlük süreyle açık olacak İstanbul Evi’nde, Türkiye italya mücadelesi de seyredilecek.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img