HomeBasketballU17 Basketbol Dünya Kupası 2. Gün: Hayal kırıklıkları, geri dönüşler ve 6...

U17 Basketbol Dünya Kupası 2. Gün: Hayal kırıklıkları, geri dönüşler ve 6 namağlup takım

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

İSTANBUL (Türkiye) – FIBA U17 Basketbol Dünya Kupası 2024’ün ikinci gününde, altı takım kendi gruplarında yenilgisiz kalırken, günün en belirleyici anı Çin’in Fransa’yı şok etmesi ve ev sahibi Türkiye’nin ilk galibiyetini almasıydı.

16 takım, Pazartesi günü maçlardan ara verecek ve Salı günü grup maçlarını iki 2-0 takımının karşılaşmasıyla tamamlayacak: A grubunda Litvanya ile İspanya ve D grubunda Avustralya ile Kanada.

Çin, Fransa’yı şoka uğrattı, B grubu kargaşaya sürüklendi

B grubunda Çin’in Fransa’yı 73-70 yenerek grubu gerçek bir kargaşaya sürükleyen geri dönüş zaferini kim beklerdi elini kaldırsın – hadi dürüst olun.

Fransa, ikinci çeyrekte farkı açtı ve 38-25 önde giderek zafer için yolunu görmüştü. Çin geri döndü ve sonunda 45-44 öne geçti. Fransa, Asyalıların farkı açmasına asla izin vermedi ve oyunun geri kalan süresinde sıkı bir maç geçti. Boyuan Zhang’ın 9.2 saniye kala attığı turnikeyle – kazananı belirleyen – maç bitti.

Zhang, 18 sayıyla Çin için en çok sayıyı attı, Yuezhou Li 14 sayı kaydetti ve yıldız pivot Sinan Huan 12 sayı, 10 ribaund ve 2 blok ile katkı sağladı. Fransa, Hugo Yimga’nın 29 sayı, 9 ribaund, 3 asist, 2 top çalma ve 2 blokla ilham verici performansını boşa harcadı.

Çocukların gösterdiği mücadeleyle gerçekten gurur duyuyorum!

Çin’in yardımcı antrenörü Branko Maksimovic “İlk maçta bu Dünya Kupası için hazırladıklarımızdan hiçbirini göstermedik. Eksik olduğumuz şeyi bugün gösterdik. Her durumda – hücum ve savunma – büyük bir T takımıydık. Bu bir takım zaferiydi. Çin’in Fransa gibi güçlü bir takımı yenmesi sık rastlanan bir durum değil ve çocukların bugün sahada gösterdiği şeyle gerçekten gurur duyuyorum.” dedi.

Fransa’nın maçtan sonraki hayal kırıklığı

Aslında Çin, FIBA  U17 Basketbol Dünya Kupası’nda Fransa’ya karşı tüm zamanların derecesini 2012 ve 2014’teki önceki galibiyetlerle birlikte 3-0’a çıkardı.

B grubunda, ABD 2-0’la önü çekerken, Çin ve Gine 1-1 ve Fransa 0-2 ile grupta son sırada yer alıyor. Son grup maçlarında Çin, ABD ile karşılaşacak ve Gine, Fransa ile mücadele edecek.

Avustralya dördüncü çeyreğe damgasını vurdu

Avustralya, Almanya’yı 74-60 yenerek D grubunda 2-0’lık mükemmel bir derece elde etti ve kendisi için durumun gerginleşmesine izin vermedi.

Mısır’a karşı 85-82’lik skorla 23 sayı farkını neredeyse boşa harcayan Avustralya, ikinci periyotta sadece 6 sayı attıktan sonra üçüncü çeyrekte 12 sayı geride kaldı. Ancak Timsahların savunması 26-11’lik bir final periyodu ile güçlü kaldı.

Harrison Beauchamp 16 sayı attı, Indy Cotton 12 sayı kaydetti ve Mading Kuany 7 sayı, 11 ribaund, 3 blok ve 2 top çalma ile katkıda bulundu. Almanya’da ise Julis Baumer ve Jervis Scheffs, her ikisi de 12 sayı attı ve Almanya’nın derecesi 0-2’ye geldi.

Kuany “Zafer çok güzeldi. Yavaş bir başlangıç yaptık ama sonra savunmada devreye girdik ve bir takım olarak bir araya geldik. Harika takım arkadaşları olmamız maçı kazanırdı. Birbirimize destek olduk.” dedi.

Kanada, Mısır’ın korkutmasını atlatmak için geri dönüşe ihtiyaç duydu

Kanada, D grubunda neredeyse bir sürprizle karşı karşıya kalıyordu ancak Kuzey Amerikalılar, Mısır’a karşı 15 sayı geriden gelerek 72-63’lük bir galibiyet elde etti ve yenilgisiz bir şekilde 2-0 derecesine ulaştı.

Kanada, ikinci yarıda sadece 25 sayı yedi ve Miles Sadler, maçı kazandıran son yedi sayıyı 75 saniye kala 70-63’lük üstünlüğü sağlayan kritik bir üçlük de dahil olmak üzere attı.

Sadler, 7 asist, 3 ribaund ve 3 top çalma ile birlikte 30 sayı kaydetti ve Maxime Meyer 12 sayı ile katkıda bulundu. Mısır’da ise Mohamed Wael Shahin 19 sayı ile mücadele etti.

Maçın ardından Sadler “Takımımız neden burada olmayı hak ettiğimizi gösterdi. Zorlu bir ilk yarı geçirdik ama ikinci yarı birlik olduk. Herkes sıkı oynamaya başladı ve bugün maçı kazanmamızı sağlayan da buydu.” dedi.

Yeni Zelanda, Amerika kıtasından bir takıma karşı ilk galibiyetini Arjantin’i yenerek aldı

C grubunda üstünlük, Arjantin’e karşı 89-81’lik bir zafer elde ederek 2-0’lık bir dereceye ulaşan Yeni Zelanda’ya ait – bu galibiyet, Okyanusyalıların Amerika kıtasından bir takıma karşı ilk galibiyetidir.

Maç boyunca mücadeleli geçen karşılaşmada Arjantin, 77-72 önde idi. Oscar Goodman ve Troy Plumtree ikilisi, maçı 17-4’lük bir seriyle kapatarak galibiyeti getirdi. Plumtree 22 sayı ve 11 ribaund toplarken, Goodman 19 sayı ile maçı tamamladı. Tyler Kropp’un 25 ve Felipe Minzer’in 24 sayı kaydetmesi Arjantin için yeterli olmadı ve şu an 1-1’lik bir dereceye sahipler.

Yeni Zelanda, gençlik organizasyonlarında dört maçta hiç Arjantin’i yenememişti ve Amerika kıtasından takımlarla karşılaştığında toplamda 0-10’luk bir dereceye sahipti.

Ev sahibi Türkiye, taraftarlarına ilk galibiyetin tadını yaşattı

Türkiye, açılış maçında Yeni Zelanda’ya karşı aldıkları yenilgiden sonra İtalya’ya karşısında kıyasıya bir mücadeleleye sahne olan maçı 79-74’lük skorla kazanarak C Grubundaki ilk galibiyetini elde etti.

Ev sahibi ekip, ilk maçlarını 20 sayı farkla kaybettikten sonra İtalya’ya karşı güçlü bir performans sergiledi, 16 sayılık bir farktan geri döndü ve Kaan Onat’ın son 14 saniye kala attığı turnike ile de galibiyeti perçinlemişti. 

Onat maçı 24 sayı ile tamamlarken, Rezon Elezay 18 sayı ve 7 ribaundluk katkı verdi. Türkiye şu an 1-1 derecesine sahip ve Diego Garavaglia’nın 18 sayı kaydetmesine rağmen İtalya 0-2’ye düştü.

Diğer sonuçlar

Altı kez üst üste şampiyon olan Amerika Birleşik Devletleri, ilk kez katılan Gine’ye 124-49’luk bir galibiyetle hiç şans tanımadı ve B grubunda 2-0’lık bir dereceye ulaştı. AJ Dybantsa attığı 19 sayı ile beş oyuncu çift haneli sayılara ulaştı, Caleb Holt 18 sayı kaydetti ve Cameron Boozer 17 sayı, 10 ribaund ve 6 top çalma ekledi. 124 sayı, tek bir maçta tüm zamanların en yüksek 5. skoru olarak yer aldı. Gine’nin 38 top kaybı, tek bir maçta en fazla ikinci top kaybı olarak kaydedildi. Arafan Diane, 14 sayı ve 11 ribaund ile Afrikalıların en skorer oyuncusu oldu ve takım 1-1’e geldi.

İspanya, A grubunda 2-0’lık bir dereceye ulaştı ve Filipinler’i 96-34’lük bir galibiyetle rahat geçti. İspanya, ilk çeyrekte sadece 2 sayı yedi ve geri kalan sürede hiç zorlanmadı. Maximo Garcia-Plata, 15 sayı, 9 asist ve 7 ribaund ile triple-double’ın kıyısından döndü ve Guillermo Del Pino 14 sayı kaydettii. Filipinler, Bonn Daja’nın 12 sayı ile öne çıktığı maçın ardından 0-2’ye düştü.

Litvanya da A grubunda Porto Riko’yu 95-80 yendi ve 2-0’a yükseldi. Maçın ilk 20 dakikası başabaş geçti, ardından Avrupalılar 28-19’luk üçüncü çeyrekle farkı açmaya başladı. Arturas Butajevas, 19 sayı, 12 ribaund ve 4 blok ile öne çıktı ve Dovydas Buika, 18 sayı, 6 ribaund ve 4 asist kaydetti. Jordan Dill’in 21 sayı atmasına rağmen Porto Riko’nun son durumu 0-2 oldu.

En iyi performans gösterenler

En önemli an

FIBA

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img