HomeSportsTransferin yıldızları Michy Batshuayi

Transferin yıldızları Michy Batshuayi

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

Saffet Sancaklı, Sergen Yalçın, Ahmet Yıldırım, Mehmet Yozgatlı, Emre Aşık, Burak Yılmaz, Caner Erkin ve Mehmet Topal… İstanbul’un üç devinde forma giyen futbolcular arasına ilk kez yabancı bir isim eklendi. Galatasaray’ın yeni transferi Michy Batshuayi, üç büyük İstanbul takımında forma giyen ilk yabancı futbolcu oldu. Batman’in Gotham City’i sahiplendiği gibi İstanbul’u sahiplenen Batshuayi, Beşiktaş ile Fenerbahçe formalarından sonra parçalıyı da sırtına geçirdi.

30 yaşındaki Belçikalı forvet, Standard Liege’de başladığı kariyerinde Marsilya, Chelsea, Dortmund, Valencıa ve Crystal Palace formalarını terlettikten sonra 2021 yılında kiralık olarak Beşiktaş’ın yolunu tuttu. Siyah-beyazlı formayla 33 lig maçında boy gösteren Batshuayi, 14 golle takımın en skorer ismi olsa da gol yollarında yaşadığı şanssızlıklar daha çok konuşuldu.

Beşiktaş ile kiralık sözleşmesi bittikten sonra Fenerbahçe’nin bonservisini Chelsea’den 3,5 milyon Euro’ya aldığı Belçikalı golcü,  sarı-lacivertli formayla ilk sezonunda Enner Valencia’nın, ikinci sezonunda ise Edin Dzeko’nun arkasında kalsa da sahada olduğu her an Fenerbahçe’nin rakipleri için büyük bir gol tehdidi oldu. Fenerbahçe ile iki sezonda toplamda 75 resmi karşılaşmada boy gösteren Batshuayi, rakip filelere 44 gol gönderdi.

2023-2024 sezonunda Fenerbahçe’de ‘Nöbetçi golcü’ unvanını alan Batshuayi, ligde oyuna sonradan girdiği maçlarda 7 golle ağları en fazla sarsan isim oldu. Ligin en sık gol katkısında bulunan oyuncusu olan Batshuayi, 775 dakikada 12 gol attı ve her 60 dakikada bir ağları havalandırdı. 

Son 2 sezonun şampiyonu Galatasaray, Mauro Icardı ile muhtemeşem bir uyum yakaladı ancak Arjantinli yıldızı ikame edecek golcüyü bir türlü bulamadı. Seferovic, Bakambu ve Carlos Vinicius hamleleri hayal kırıklığıyla sonuçlanan sarı-kırmızılılarda Batshuayi transferiyle birlikte hedef; hem Mauro Icardı’yi yedeklemek, hem de kariyerinin birçok döneminde çift forvetli dizilişi kullanan Okan Buruk’un elini rahatlatmak. Son sezonunda sakatlık sebebiyle sadece 1 maç kaçıran Belçikalı yıldız, uyum sorunu yaşamayacak olması sebebiyle de Galatasaray için güvenli liman olabilir.

İstanbul’u Gotham City’si yapan Michy Batshuayi için Galatasaray macerasının nasıl şekilleneceğini hep birlikte izleyeceğiz.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img