HomeFootballEURO 2024: Türkiye'nin çeyrek final başarısı ve gelecek umutları - Sözcü Gazetesi

EURO 2024: Türkiye’nin çeyrek final başarısı ve gelecek umutları – Sözcü Gazetesi

Date:

Related stories

Iran warns Israel of ‘crushing response’ after attacks on Hezbollah

Israel will face “a crushing response from the axis...

Hezbollah chief vows ‘punishment’ of Israel after explosive device attacks

Hassan Nasrallah, Hezbollah’s leader, threatened Israel with “tough retribution...

Türkiye launches new tech visa program

Türkiye on Monday presented a new visa program aimed...
spot_imgspot_img

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 çeyrek finalinde elenerek turnuvaya veda etti. Ancak genç kadrosuyla Avrupa’nın en iyi 8 takımı arasına giren Türkiye, gelecek turnuvalar için umut vaat etti.

Yaş ortalaması 25,8 olan Türkiye, turnuvanın en genç ikinci takımı olarak dikkat çekti. Sahada sergilediği futbol ve tribünlerdeki coşkulu taraftar desteğiyle yalnızca Türk taraftarlarının değil, dünya genelindeki futbolseverlerin de beğenisini kazandı.

Son iki Avrupa Şampiyonası olan EURO 2016 ve EURO 2020’de gruplardan çıkamayan Türkiye, uzun bir aradan sonra Türk halkına turnuvada başarı yaşattı. EURO 2016’da 3 puanla grup aşamasını geçemeyen milli takım, EURO 2020’de ise puan alamadan ve sadece 1 gol atarak turnuvaya veda etmişti.

EURO 2008’DEN DAHA FAZLA GALİBİYET

Avrupa Şampiyonası’nda 3. kez çeyrek finale yükselen A Milli Takım, organizasyon tarihinde ilk kez 3 galibiyet elde etti. Vincenzo Montella yönetimindeki Türkiye, EURO 2024’te oynadığı 5 maçın 3’ünü kazanırken, 2’sinden mağlubiyetle ayrıldı. Milli takım, çeyrek final oynadığı EURO 2000’de tek, yarı final oynadığı EURO 2008’de ise 2 galibiyet almıştı.

EURO 2000’de gruptan çıkarak, o dönemde son 16 turu olmadığı için doğrudan çeyrek finale yükselen milli takım, yalnızca Belçika’yı mağlup etmiş, İsveç’le berabere kalmıştı. Açılış maçında İtalya’ya kaybeden Türkiye, çeyrek finalde Portekiz’e 2-0 yenilerek elenmişti.

Yarı final oynadığı EURO 2008’de ise İsviçre ve Çekya’yı mağlup eden milli takım, grup aşamasından sonra Hırvatistan karşısında penaltılarla galip gelerek yarı finale yükselmişti. Yarı finalde Almanya’ya mağlup olan Türkiye, o turnuvayı da başarıyla tamamlamıştı.

GOL SAYISINDA EURO 2008 İLE EŞİT

Türkiye, EURO 2024’te attığı gol sayısıyla da EURO 2008’i yakaladı. Beş maçta 8 gol atan milli takım, EURO 2008’deki gol sayısına ulaşmış oldu. EURO 2008’de 8 gol atıp kalesinde 9 gol gören Türkiye, EURO 2024’te ise 8 gol atıp 8 gol yedi.

A Milli Futbol Takımı, genç ve dinamik kadrosuyla Avrupa futbol sahnesinde gelecek için umut verdi. EURO 2024’te gösterdiği performans, Türkiye’nin uluslararası arenada yeniden yükselişe geçtiğinin bir göstergesi olarak kayda geçti.

GÖZLER ARDA GÜLER’DEYDİ

A Milli Takım’da turnuvanın dikkat çeken ismi Arda Güler oldu.

Yerli ve yabancı basın mensuplarının basın toplantılarında ilk soruları Arda Güler’e yöneltildi. Arda, oynadığı maçlarda sergilediği performans ve aldığı sorumlulukla ay-yıldızlı ekibin kilit oyuncularından biri olduğunu kanıtladı. Gürcistan karşısında attığı gol, turnuvanın en güzel golleri arasında yer aldı.

TURNVANIN EN GOLCÜ 4. TAKIMI

A Milli Futbol Takımı, çeyrek final maçları sonunda attığı 8 golle turnuvanın en golcü 4. takımı oldu. Almanya ve İspanya’nın 11 golle ilk iki sırayı paylaştığı sıralamada, Hollanda 9 gol, Türkiye ve İsviçre ise 8’er gol attı.

8 GOL 7 FARKLI OYUNCUDAN

Ay-yıldızlı ekibin EURO 2024’te oynadığı 5 maçta kaydettiği 8 gol, 7 farklı oyuncudan geldi. Milli takımın gollerini Merih Demiral (2), Mert Müldür, Arda Güler, Kerem Aktürkoğlu, Hakan Çalhanoğlu, Cenk Tosun ve Samet Akaydın kaydetti.

Türkiye’nin genç yetenekleri ve takımın gösterdiği performans, taraftarları ve futbolseverleri gelecek turnuvalar için umutlandırdı.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img