HomeBasketballYarı Final Önizlemesi: Türkiye, Finalden bir adım uzakta

Yarı Final Önizlemesi: Türkiye, Finalden bir adım uzakta

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

İSTANBUL (Türkiye) – Avrupa’nın iki büyük gücü, FIBA U17 Basketbol Dünya Kupası 2024 Yarı Finallerinde karşı karşıya gelecek. 2016 finalisti ve ev sahibi Türkiye, uluslararası turnuvada ilk kez son dörde kalan İtalya ile karşılaşacak.

Bu takımlar altı gün önce C grubunda karşı karşıya gelmiş ve Türkiye, ikinci periyotta 16 sayı geriden gelerek 79-74 kazanmıştı. İtalya, son grup maçında Yeni Zelanda’yı, çeyrek finallerde ise Avustralya ve Porto Riko’yu geçerek ilerledi.

Türkiye, turnuvaya Yeni Zelanda’ya kaybederek başladı ancak o zamandan beri yenilgi yüzü görmedi; grup aşamasında İtalya ve Arjantin’i, ardından Son 16 Turu ve Çeyrek Finallerde sırasıyla Almanya ve İspanya’yı yendi.

The other Semi-Final preview:

Kilit Eşleşme

Kaan Onat, Türkiye için turnuva boyunca muhteşem bir performans sergiledi; maç başına 21.2 sayı ve 5.2 asist ile takımın lideri oldu, uzun mesafeden %45.0 şut isabeti ve maç başına 8.4 serbest atışta %73.8 isabet oranı ile oynadı ve ayrıca maç başına 1.6 top çaldı.

Skorer oyun kurucu, İtalya’ya karşı 13 şutta 24 sayı ve 3 asist yaptı ve İtalya onu yavaşlatmanın bir yolunu bulması gerekiyor. Bu görevden sorumlu ana isimlerden biri, takımda top çalma sıralamasında üçüncü olan Andrian Mathis olacak. Mathis ve savunmadaki diğer oyuncular, finale ulaşmak istiyorlarsa Onat’a karşı daha iyi bir performans sergilemek zorundalar.

Adrian Mathis’in en büyük meydan okuması savunmada olacak

X Faktörü

Elbette İtalya, grup aşamasında Türkiye’ye karşı aldıkları yenilginin intikamını almak isteyecek, ancak aynı zamanda coşkulu Sinan Erdem Spor Salonu’nun kalabalığını da aşmaları gerekecek. Türkiye, büyük etkinliklerde kendi taraftarları önünde geleneksel olarak daha iyi performans sergilemiştir ve bu turnuva da farklı olmadı.

Sinan Erdem Spor Salonu, Türkiye’nin Çeyrek Finallerde İspanya ile mücadele ettiği sırada alev alıyordu. İtalya, Türkiye ve onların sevgi dolu altıncı adamları karşısında galip gelebilecek mi?

İstatistikler Yalan Söylemez

İtalya, maç başına %33.6 ile turnuvanın en iyi üçlük atan takımı olarak bu maça geldi. Francesco Carnevale, 17 üçlük denemesinde 8 isabet (%47.1) ve Achille Lonati, 26 üçlük denemesinde 9 isabetle (%34.6) bu konuda liderlik ediyor. Giuseppe Mangone’nin takımı ayrıca İstanbul’da maç başına 23.4 asistle ikinci sırada.

Türkiye, uzun mesafeden sadece %28.7 isabet oranıyla mücadele etti. Ev sahibi takım ayrıca faul çizgisinden %63.9 isabet oranıyla turnuvada 12. sırada. Ancak Türkiye, en fazla serbest atış kullanmış üçüncü ve en fazla isabetli serbest atış yapan dördüncü takım durumunda.

Serbest Atış Makinesi: Kaan Onat

Geçmiş Karşılaşmalar

Takımlar turnuvanın ikinci maç gününde karşılaştı ve Türkiye 79-74 kazandı. İtalya, ikinci çeyreğin başında 16 sayı önde olmasına rağmen maçın tamamen kontrolünü ellerinde tuttuklarını düşünüyordu. Ancak Türkiye, geri dönerek ilk yarıyı önde tamamladı ve ikinci yarının tamamında başa baş geçen maçta son dakikalarda bulduğu sayılarla galibiyeti aldı.

Bu maç dışında, bu iki ülke U17 Basketbol Dünya Kupası’nda hiç karşılaşmadı. FIBA U16 EuroBasket 2023’te karşılaştılar ve İtalya, grup aşaması maçında 101-68 kazanmıştı. Her iki takımdan da çok sayıda oyuncu bu turnuvaya geri döndü. (İtalya’da dokuz oyuncu ve Türkiye’de sekiz oyuncu).

Açıklamalar

“Onlar gerçekten iyi bir takım. Grup aşamasında onları beş sayı farkla yendik, ancak finale ulaşmak için daha da fazla mücadele etmemiz gerekecek.” – Türkiye’nin gardı Derin Can Üstün

“Türkiye iyi bir dönemde ve kendi evlerinde oynuyorlar. Yavaş başladılar ama her maçta biraz daha yükseldiler. Kesinlikle zor bir maç olacak.” – İtalya baş antrenörü Giuseppe Mangone

More on Türkiye

Read more about Türkiye’s road to the Semis

More on Italy

Read more about Italy’s road to the Semis

FIBA

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img