HomeFootballUEFA'nın ikiyüzlülüğü görenleri şaşırtıyor

UEFA’nın ikiyüzlülüğü görenleri şaşırtıyor

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

UEFA’dan yapılan açıklamada, gol sevincinde bozkurt işareti yapan Merih Demiral’ın spor etkinliklerinde sportif olmayan nitelikteki davranışlar sergilediği, futbol sporunun itibarını zedelediği ve genel davranış ilkelerine aykırı davrandığı gerekçesiyle iki maçtan men cezası verildiği belirtildi.

Bu ceza, Merih Demiral’ın çeyrek finalde Hollanda maçında ve Türkiye’nin tur atlaması durumunda yarı final maçında oynamasını engelleyecek.

Türkiye Futbol Federasyonunun bu karara itirazla ilgili çalışma yaptığı öğrenildi. Kararın değiştirilmemesi halinde, milli takım önemli bir savunma oyuncusundan yoksun kalacak.

UEFA’nın, tribünlerde PKK bayraklarının açılmasına, Ukraynalıların Nazi sembolleri sergilemesine ve Antalyaspor’da İsrail’i savunan bir futbolcunun katliamı öven işaret yapmasına ceza vermemesi, UEFA’nın çifte standart uyguladığı eleştirilerine yol açtı.

Özellikle İngiltere Milli takımında forma giyen Jude Bellingham’ın gol sevincinde cinsel organını taraftarlara işaret etmesi sadece 1 maç ceza alırken söz konusu ceza ise ertelendi…




Turgutlu’da milli maç heyecanı devam ediyor! Yine dev ekran kurulacak

Bu durum, spor kamuoyunda geniş bir yankı uyandırdı ve UEFA’nın adalet anlayışının sorgulanmasına neden oldu. 

Kaynak: Haber Merkezi

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img