HomeFootballMilli takımın galibiyet coşkusu cadde ve sokaklara sığmadı

Milli takımın galibiyet coşkusu cadde ve sokaklara sığmadı

Date:

Related stories

spot_imgspot_img




A Milli Takım’da Orkun Kökçü şoku

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Son 16 Turu’nda Avusturya’yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Türkiye’ye turu getiren golleri 1 ve 58’inci dakikada Merih Demiral kaydetti. Avusturya’nın tek golü ise 66’ncı dakikada Gregoritsch’ten geldi. Bu sonucun ardından Türkiye, çeyrek finalde Hollanda ile eşleşti. Avusturya ise turnuvaya veda etti. Galibiyetin coşkusu tüm yurtta cadde ve sokaklarda kutlandı.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda F Grubu’ndan ikinci olarak çıkan A Milli Futbol Takımı, Son 16 Turu’nda Avusturya ile karşı karşıya geldi. Karşılaşma ülkenin birçok yerinde olduğu gibi Antalya’da da kurulan dev ekranlardan yayınlandı. Konyaaltı Belediyesi tarafından Hayat Park’ta yayınlanan karşılaşmaya vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Milli takım forması giyen ve ellerinde Türk bayrakları olan 7’den 70’e yüzlerce vatandaş, karşılaşmayı 90 dakika boyunca büyük heyecanla takip etti. Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan’ın da vatandaşlarla birlikte izlediği maçta ay-yıldızlıların attığı gol sonrası büyük sevinç yaşayan vatandaşlar marşlar ve tezahüratlar yaptı.

STATTAKİ TÖRENDE MEZUNİYET GURURU İLE MİLLİ MAÇ HEYACANI YAŞANDI

Akdeniz Üniversitesi’nin 2023-2024 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni üniversite stadyumunda yapıldı. Törende başarılı öğrencilere plaketin verildiği anlarda, stattaki ekranlardan A Milli Futbol Takımı’nın Avrupa Şampiyonası’nda karşılaştığı Avusturya maçı yayınlandı. Törendeki öğrenciler stadyumun çimlerinde, velileri de tribünden maçı izledi. Öğrenci ve veliler yaklaşık 20 bin kişi maç izlerken, mezuniyet gururu ile milli maç heyecanını bir arada yaşandı. Türkiye’nin maçın ilk dakikalarında attığı golün ardından stattaki öğrenciler büyük coşku yaşadı. Başarı belgesi alan öğrenciler, kep, cüppe ve ellerinde diplomayla tezahürat yaparak milli takımı destekledi. Bazı öğrenciler ellerindeki bayraklarla milli takımı destekledi.

Sakaryalı futbolseverler, daha önceki maçlarda olduğu gibi milli takım için yeniden millet bahçesinde tek yürek oldu. Kırmızı-beyaz formalar ile alanı dolduran ve bayrakları dalgalandıran Sakaryalılar, tezahüratlar eşliğinde coşkulu bir şekilde milli maçı takip etti. Maçın bitiş düdüğü çalmasının ardından Merih Demiral’in 2 golü ile gelen galibiyetin coşkusu Sakarya ve Kocaeli’nde sokaklara sığmadı. Meşaleler, sloganlar ve tezahüratlar eşliğinde araçlarıyla sokaklara akın eden vatandaşlar, galibiyeti büyük bir coşkuyla yaşadı. Kocaeli’de de Kent meydanında maçı izleyen binlerce taraftar, hakemin son düdüğü ile havalara uçtu. Vatandaşlar ardından şehir merkezinde galibiyet turu attı. Bayrak sallayan ve meşale yakan taraftarların coşkusuna 7’den 70’e herkes ortak oldu.

Kırşehir’in merkezi noktalarından biri olan Cacabey Meydanı, futbolseverlerle dolup taştı. A Milli Futbol Takımı’nın, Avusturya ile oynadığı çeyrek final maçı için dev bir ekran kuruldu ve yüzlerce kişi bu heyecan dolu mücadeleyi izlemek için meydanda toplandı. Maç öncesinde başlayan coşku, maç boyunca sürdü. Her iki takımın da kıyasıya mücadele ettiği karşılaşma, izleyiciler tarafından büyük bir heyecanla takip edildi. Tezahüratlar ve alkışlar eksik olmazken, her gol anında meydan adeta yerinden oynadı.

Milli maç için Cacabey Meydanı’nda unutulmaz anlara sahne oldu. Maç sonunda vatandaşlar, meydandan mutlu ve heyecanlı bir şekilde ayrıldı.

Milli heyecanı bir arada yaşamak için binlerce Aydınlı Atatürk Kent Meydanı’na akın etti. Meydanda kurulan dev ekranda milli maçı bir arada izleyen Aydınlılar, zorlu geçen mücadelenin sonunda Avusturya’yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükselen yükselen milli takımın zaferini coşkuyla kutladı. Aydın sokaklarını kırmızı-beyaza boyayan binlerce vatandaş, çeyrek finale yükselmeyi coşkuyla kutladı. Adnan Menderes Bulvarı başta olmak üzere tüm sokak ve caddelere taşan galibiyet sevinci sonrasında arabalarla konvoy yapan taraftarlar Türk bayrakları ve marşlar ile çeyrek finali kutladı.

Atatürk Kent Meydanı’nda vatandaşlarla bir arada milli maçı seyreden Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin de, maç sonunda eline aldığı Türk bayrağı ile birlikte kutlamalara katılarak, Milli Takım’a başarılar diledi.

A Milli Futbol Takımı’nın Avusturya ile oynadığı EURO 2024 Son 16 Turu heyecanı Kırklareli’nde kurulan dev ekranla yaşandı. Belediye tarafından Millet Bahçesi’nde kurulan dev ekranda yüzlerce Kırklarelili vatandaş karşılaşmayı takip etti. A Milli Futbol Takımı’nın sahadan 2-1 galibiyetle sonlanırken, vatandaşlar galibiyet coşkusu yaşadı.

Bu galibiyetle Türkiye, çeyrek final biletini alarak büyük bir başarıya imza attı. Kuşadası’nda milli heyecan ve coşku doruktaydı. Vatandaşlar çeyrek finali doyasıya kutladı.

Düzce Belediyesi tarafından Bahçeşehir Yeşilvadi’de ay-yıldızlıların EURO 2024 Son 16 Turu maçı için dev ekran kuruldu. Binlerce Düzceli tek yürek olarak maçı heyecanla takip etti. 90 dakika boyunca heyecanla mücadeleyi takip eden Düzceliler maçın son düdüğü ile birlikte adeta kendinden geçti. Tezahüratlar yapan Düzceliler, çeyrek finali coşku ile kutladı.

Maçı Gümüşhane Belediyesi önündeki Fatih Parkı’nda bulunan dev ekranda izleyen vatandaşlar, ay-yıldızlıları destekledi. Çeyrek finale yükselme mücadelesinde maçın son düdüğünün çalmasıyla birlikte Gümüşhaneli vatandaşlar büyük sevinç yaşadı.

Bolu Belediyesi tarafından Valilik Meydanı’nda EURO 2024 son 16 turunda Türkiye’nin, Avusturya ile karşı karşıya geldiği maç için dev ekran kuruldu. Binlerce Bolulu tek yürek olarak maçı heyecanla takip etti. 90 dakika boyunca heyecanla mücadeleyi takip eden Bolulular maçın son düdüğü ile birlikte çeyrek finale çıkmanın coşkusunu yaşadı. Türkiye, sloganları atan Bolulular, çeyrek finali coşku ile kendinden geçti. Şehir merkezinde vatandaşlar uzun araç kuyrukları oluşturdu.

Ceyhanlı vatandaşlar, milli heyecanı Ceyhan Belediyesi tarafından Atatürk Kent Meydanı’na kurulan dev ekranda yaşadı. Ellerindeki Türk bayrakları ile alanı dolduran binlerce vatandaş, tezahürat ve alkışlarla da milli takıma destekte bulundu. Ceyhan Belediyesi tarafından vatandaşlara soğuk içecek ve patlamış mısır ikram edildi. Vatandaşlar, karşılaşmanın ay yıldızlılar tarafından 2-1 kazanarak çeyrek finale yükselmesiyle büyük sevinç yaşadı.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda Avusturya’yı 2-1’lik skorla geçen A Milli Futbol Takımı çeyrek finale yükseldi. Millilerin çeyrek finale yükselmesi Erzincan’da coşkuyla kutlandı.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img