HomeFootballAvusturya'yı Geçtik, Hedef Hollanda: Milli Takım Çeyrek Finalde

Avusturya’yı Geçtik, Hedef Hollanda: Milli Takım Çeyrek Finalde

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

14 Haziran’da başlayan ve 14 Temmuz’da sona erecek olan 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası, futbolseverlere büyük heyecan yaşatmaya devam ediyor. Almanya’nın ev sahipliği yaptığı turnuvanın son 16 turu mücadelesinde, Ralf Rangnick’in yönettiği Avusturya ile Vincenzo Montella’nın başında olduğu A Milli Takım karşı karşıya geldi.

Zafer Bizim!

Leipzig Stadyumu’nda oynanan ve Portekizli hakem Artur Dias’ın yönettiği karşılaşmada, Türkiye 2-1’lik skorla sahadan galip ayrıldı. Bu sonuçla milliler, adını son 8 takım arasına yazdırırken, Avusturya turnuvaya veda etti. Çeyrek finaldeki rakibimiz ise Hollanda olacak.

Rekor Gol: Merih Demiral’dan Hızlı Başlangıç

Maçın gol perdesi daha 57. saniyede açıldı. Arda Güler’in kullandığı köşe vuruşunda, Avusturya savunmasında yaşanan karambol sonrası topu önünde bulan Merih Demiral, sert bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu. Bu gol, turnuva tarihinde eleme aşamalarında atılan en erken gol olarak kayıtlara geçti.

Avusturya'yı Geçtik, Hedef Hollanda: Milli Takım Çeyrek Finalde

Sahne Yine Merih Demiral’ın

İlk yarı 1-0 Türkiye’nin üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarıda da sahneye çıkan Merih Demiral, 59. dakikada yine bir köşe vuruşunda Arda Güler’in ortasına yükselip topu kafayla filelere gönderdi ve skoru 2-0’a taşıdı.

Avusturya Farkı 1’e İndirdi

Avusturya’da ikinci yarının başında oyuna dahil olan Michael Gregoritsch, 66. dakikada kullandıkları köşe vuruşunda yaptığı vuruşla farkı 1’e indirdi.

Avusturya'yı Geçtik, Hedef Hollanda: Milli Takım Çeyrek Finalde

2008’den Bu Yana İlk Çeyrek Final

Maçın kalan dakikaları büyük heyecana sahne oldu ancak başka gol olmadı. A Milli Takımımız, Avusturya’yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Böylece Türkiye, EURO 2008’den bu yana ilk kez Avrupa Şampiyonası’nda çeyrek finale ulaştı.

Avusturya'yı Geçtik, Hedef Hollanda: Milli Takım Çeyrek Finalde

Çeyrek Finalde Rakip Hollanda

Milli Takımımız, çeyrek finalde Hollanda ile karşılaşacak. Mücadele, 6 Temmuz Cumartesi günü Berlin’de oynanacak. Hollanda, D Grubu’nda Polonya’yı mağlup etmiş, Fransa ile berabere kalmış ve Avusturya’ya 3-2 yenilmişti. Ronald Koeman’ın ekibi, grubu üçüncü sırada tamamlayarak son 16 turunda Romanya’yı 3-0 mağlup etmişti.

Berlin’de Türk rüzgarı esecek, bekle bizi Berlin, Türkler geliyor!

Ordu Olay / Mertcan Deniz

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img