HomeFootballCumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Milli Takımı’nı arayarak tebrik etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Milli Takımı’nı arayarak tebrik etti

Date:

Related stories

Afrin: Conflicting narratives about Kakhrah village incident – Enab Baladi

Conflicting reports surfaced about what happened in the village...

Turkish contractors secure 2nd place in global construction rankings – Türkiye Today

Turkish contractors have maintained their position as the second-largest...

Turkey Tech Visa – Fin Tech – Technology

Turkey Tech Visa: Comprehensive Guide for Global Tech Talent In recent...

Turkey Link To Iran’s ‘Kill Netanyahu’ Plot: Israeli Man’s Arrest Unravels Big Plan?

Published on Sep 19, 2024 06:51 PM IST https://www.youtube.com/watch?v=1ykZ2BHruAo An Israeli...
spot_imgspot_img


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çekya’yı 2-1 yenerek son 16’ya kalan A Milli Futbol Takımı’nı telefonla tebrik etti. Hakan Çalhanoğlu ve Cenk Tosun’un golleriyle gelen galibiyet kutlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Şampiyonası F Grubu’ndaki üçüncü maçında Çekya’yı 2-1 yenerek son 16 turuna yükselen A Milli Futbol Takımı’nı telefonla arayarak tebrik etti.

ERDOĞAN’DAN DESTEK TELEFONU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamburg’daki maçın ardından Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, futbolculardan Hakan Çalhanoğlu, Cenk Tosun ve Barış Alper Yılmaz ile konuştu. Erdoğan, takımı tebrik ederken, oyuncuların performansından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


MONTELLA’DAN ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR

Teknik direktör Montella, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a desteğinden dolayı teşekkür ederek, “Cumhurbaşkanım, yakınlığınızı her zaman hissediyoruz, çok teşekkürler desteğiniz için. Bir dahaki maçta da sizi bekliyoruz.” dedi. Erdoğan, Montella’nın sözlerine karşılık olarak, “Ben de çok teşekkür ediyorum. İnşallah Avusturya maçının ön hazırlıklarına yönelip ona göre de adımlarımızı atalım.” ifadelerini kullandı.

ÇALHANOĞLU’NDAN GOL TEBRİĞİ

Maçta ilk golü atan takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu ile konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hakan’ı tebrik ediyorum. Çok güzel bir gol oldu. Sıkıntıya girdiğimiz anda golü bulduk.” dedi. Çalhanoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederek takım arkadaşlarının selamını iletti.


CENK TOSUN’DAN İKİNCİ GOLÜN ÖNEMİ

Erdoğan, milli takımın ikinci golünü atan Cenk Tosun’u da tebrik ederek, “Çok güzel bir gol oldu, hepimizi rahatlattı. Allah yar ve yardımcınız olsun.” dedi. Cenk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Desteğiniz çok değerli Sayın Cumhurbaşkanım.” ifadeleriyle teşekkür etti.

BARIS ALPER YILMAZ’DAN ÖVGÜ

Maçın adamı seçilen Barış Alper Yılmaz ile de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Barış tebrik ediyorum. Gerçekten sağ kanadı felç ettin, tebrik ediyorum. Takımın 11’de 11 hepsini de tebrik ediyorum. Yediğimiz golde de hakem çok büyük haksızlık yaptı.” dedi. Barış Alper, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine, “Sağ olun teşekkürler. En önemli şey kazanmaktı, takım arkadaşlarımızla birlikte çok iyi mücadele verdik. En önemli şey son 16 turuna kaldık. Bundan sonra devam edeceğiz, inşallah.” şeklinde karşılık verdi.


SPOR BAKANI VE TFF BAŞKANI’NDAN TEŞEKKÜR

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a desteği dolayısıyla teşekkür ederken, Erdoğan, “Kardeşlerimin, bütün sporcularımızın gözlerinden öpüyorum, tebrik ediyorum.” diye konuştu.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img