HomeFashionKaynaklar Benetton'un Yeniden Yapılanma Planladığını Belirtiyor

Kaynaklar Benetton’un Yeniden Yapılanma Planladığını Belirtiyor

Date:

Related stories

Iran warns Israel of ‘crushing response’ after attacks on Hezbollah

Israel will face “a crushing response from the axis...

Hezbollah chief vows ‘punishment’ of Israel after explosive device attacks

Hassan Nasrallah, Hezbollah’s leader, threatened Israel with “tough retribution...

Türkiye launches new tech visa program

Türkiye on Monday presented a new visa program aimed...

Here’s How to Plan the Perfect Trip to Bodrum, Türkiye (Says Me)

There I was, treading water in the clear blue...

Hezbollah’s Nasrallah says Israel’s Lebanon attacks crossed ‘all red lines’

Hezbollah leader Hassan Nasrallah says the pager and walkie-talkie...
spot_imgspot_img

Hazırlayan

Reuters

Çeviren

Gözde Meriç

Published



29 May 2024

Gruba yakın iki kişinin Pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre, İtalyan Benetton ailesi, adlarını taşıyan giyim perakendecisinin artan kayıplarını gidermek için, dört yılın ardından CEO Massimo Renon ile yollarını ayırmayı da içeren çeşitli planlar hazırlıyor.

Reuters

Konuyla ilgili bilgi sahibi bir kaynağın Reuters’a verdiği bilgiye göre, giyim grubunun yönetim kurulunun Salı günü toplanarak 2023 yılı için değer düşüklüklerini de içeren yaklaşık 230 milyon Euro’luk (250 milyon dolar) net zararı görüşmesi bekleniyor.
Bu rakam, gelirlerin 1 milyar Euro olduğu 2022’deki 81 milyon Euro’luk net zararla karşılaştırılıyor.

İki kaynağa göre, Benetton hissedarları 18 Haziran’da toplanacak ve bu tarihte Renon’un CEO’luk görevi yenilenmeyecek.

Kariyerini gözlük sektöründe Luxottica, Safilo ve Marcolin’de çalışarak inşa eden Renon konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti.

Benetton ailesi, renkli süveterleri ve kışkırtıcı reklam kampanyalarıyla ünlenen giyim grubuna Edizione holding şirketi üzerinden sahip.

Edizione’nin giyim perakendecisinin yeniden yapılandırılmasını desteklemeye ve 260 milyon Euro enjekte etmeye hazırlandığını söyleyen kaynaklardan biri, Edizione’nin grup üzerinde daha yakın kontrol uygulayacağını da sözlerine ekledi.

Benetton, tüketicilerin değişen zevklerine daha hızlı yanıt verebilen, daha çevik bir üretim ve dağıtım modeli geliştiren Zara’nın sahibi Inditex gibi hızlı moda devlerinin artan rekabetine dayanmakta zorlanıyor.

Şirketin kurucularından Yönetim Kurulu Başkanı Luciano Benetton, Cumartesi günü İtalyan Corriere della Sera gazetesine verdiği röportajda, grubun üç yıllık bir stratejik plan çerçevesinde 2023 yılında kara geçmesinin beklendiğini, ancak son aylarda mali durumun beklenenden daha kötü hale geldiğini belirtti.

Luciano Benetton Corriere’ye yaptığı açıklamada, Renon liderliğindeki mevcut yönetimin “dramatik” bir açığı ortaya koyarak yönetim kurulunu şaşırttığını söyledi.

1965 yılında İtalyan Benetton ailesi tarafından bir giyim üreticisi olarak kurulan Benetton, web sitesine göre dünya çapında yaklaşık 4.000 mağaza aracılığıyla ticaret yapacak şekilde genişledi. Grubu 1986 yılında Milano’da borsaya kote ettikten sonra, Benettonlar grubun kar ettiği son yıl olan 2012 yılında, grubu özel sektöre devretti.

 

© Thomson Reuters 2024 All rights reserved.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img