HomeFashionPrada CEO'sunun Önceliği Marka Odaklılık

Prada CEO’sunun Önceliği Marka Odaklılık

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

Hazırlayan

Bloomberg

Çeviren

Gözde Meriç

Published



22 May 2024

Prada SpA’nın İcra Kurulu Başkanı Andrea Guerra, İtalyan modaevinin kendi markalarını geliştirmeye odaklanmak istemesi nedeniyle şu anda büyük satın almalar için çalışmadıklarını belirtti.

Prada – Sonbahar-Kış2024 – 2025 – Kadın Giyim – Milano – ©Launchmetrics/spotlight

Guerra Pazartesi günü Venedik’te düzenlenen bir etkinlikte “ Bugün yapmamız gereken markalarımızı beslemek” dedi. Birleşme ve satın almalar konusunda ise “Size yeni bir haberim yok” diye belirtti.

Tasarım ikonu Giorgio Armani’nin kısa bir süre önce görevi bırakmasının ardından şirketinde olası değişiklikleri ima etmesinden bu yana moda sektöründe spekülasyonlar dönüyor. Geçtiğimiz ay Bloomberg’e verdiği demeçte 90. yaş gününe yaklaşan Armani, sahneden çekildikten sonra bir birleşmeyi göz ardı etmeyeceğini ifade etti.

Armani’nin yorumları, Salvatore Ferragamo SpA, Moncler SpA ve Ermenegildo Zegna NV gibi pek çok şirketin hala bağımsız ve aile kontrolünde olduğu İtalyan lüks sektörünü sarstı. Bu şirketlerin hepsi de güçlü ve satın almacı Fransız rakipleri LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE ve Kering SA’nın ölçeğinde değil.

Guerra, kısa vadede kendi grubu için büyük bir hamle yapmayacağını belirtmesine rağmen, önümüzdeki birkaç yıl içinde sektörde daha fazla birleşme ve satın alma faaliyeti beklediğini ifade etti. “İki, üç, beş yıl içinde pek çok şey gerçekleşecek, birleşmeler gerçekleşecek,” diyen Guerra, olası oyuncular hakkında ayrıntı vermedi.

Prada geçtiğimiz yıllarda tabakhane Superior’dan hisse satın almış ve Zegna ile birlikte İtalyan kaşmir üreticisi Filati Biagioli Modesto SpA’ya ve triko uzmanı Luigi Fedeli e Figlio Srl’ye yatırım yapmıştı. Guerra bu ayın başlarında Prada’nın İtalya’ya yatırım yapmaya kararlı olduğunu ve daha küçük tedarikçileri bir araya getirme stratejisinin ölçek oluşturmasına ve istikrar sağlamasına yardımcı olabileceğini söyledi.

“Copyright FashionNetwork.com with Bloomberg”

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img