HomeWorld60 Yaş Üstü En Mutlu Ülkeler Açıklandı: Türkiye Listenin Neresinde?

60 Yaş Üstü En Mutlu Ülkeler Açıklandı: Türkiye Listenin Neresinde?

Date:

Related stories

West Bank residents tell of teargas then shots before US woman’s death

US officials have insisted that a ceasefire in Gaza...

Turkey’s Erdogan: Islamic countries should form alliance against ‘Israel’s growing expansionism’

Turkish President Tayyip Erdogan said on Saturday Islamic countries...

Archaeologists unearth a 3,500-year-old shopping list

Shopping lists are essential for making sure nothing is...
spot_imgspot_img


Dünya genelinde 60 yaş ve üstü vatandaşların mutluluk düzeylerini inceleyen World of Statistics raporuna göre Türkiye, 143 ülke arasında 92. sırada yer aldı.

World of Statistics tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, 60 yaş ve üstü bireyler için en mutlu ülkeler sıralamasında Danimarka ilk sırada yer alıyor. Listenin ilk üç sırasını Finlandiya ve Norveç takip ederken, İskandinav ülkeleri yaşam memnuniyeti açısından öne çıkıyor. Listenin ilk 10’unda ayrıca İsveç, İzlanda, Yeni Zelanda, Hollanda, Kanada, Avustralya ve ABD gibi ülkeler bulunuyor.

Listenin devamında Birleşik Arap Emirlikleri, İsviçre, Avusturya, İsrail, İngiltere, Almanya, Çekya, Fransa, Suudi Arabistan, İspanya, Çin, Meksika, Japonya, Brezilya, İtalya, Polonya, Arjantin, Romanya, Sırbistan, Güney Kore, Portekiz, Venezuela, Rusya, Macaristan ve Endonezya gibi ülkeler farklı sıralamalarda yer alıyor.

Türkiye 60 Yaş Üstü Mutluluk Sıralamasında 92. Sırada

Türkiye ise 60 yaş ve üstü bireyler için en mutlu ülkeler sıralamasında 143 ülke arasında 92. sırada yer alıyor. Listenin son sıralarında ise İran, Ukrayna, Hindistan, Pakistan, Mısır, Nijerya, Etiyopya, Lübnan ve Afganistan gibi ülkeler bulunuyor. World Happiness Report 2024 verilerine göre hazırlanan bu sıralama, 60 yaş üstü bireylerin yaşam memnuniyeti, sağlık, sosyal destek ve ekonomik refah gibi faktörlere dayanıyor.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img