HomeBussiness16. eTR Ödülleri başvuru sürecinin detayları belli oldu.

16. eTR Ödülleri başvuru sürecinin detayları belli oldu.

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ve TÜSİAD iş birliğiyle, Vodafone Business’ın desteklediği “eTR Ödülleri”nin 16. tanıtım toplantısı 30 Temmuz’da gerçekleştirildi. Elektronik devletten dijital devlete geçiş sürecindeki örnek uygulamaları öne çıkarmayı, yenilikçi projeleri kamuoyuna tanıtmayı ve bu uygulamaları teşvik etmeyi amaçlayan eTR Ödülleri, bu yıl da çeşitli ödüller sunacak.

DÖRT ANA, ÜÇ ÖZEL KATEGORİDE ÖDÜLLER DAĞITILACAK

Bu yılki eTR Ödülleri kapsamında dört ana kategori ve üç özel kategori ödülleri verilecek. Ana kategoriler; “Ekonomik Etki Ödülü”, “Vatandaş Memnuniyeti Etkisi Ödülü”, “Çevre ve Sürdürülebilirlik Etkisi Ödülü” ve “Kamu-Girişimci İş Birliği Etkisi Ödülü” olarak belirlenirken, özel ödüller arasında “Ana Destekçi Ödülü”, “En İyi Strateji Ödülü” ve “En İyi Gelişim Gösteren Proje Ödülü” yer alacak. Vodafone Business’ın da destekçisi olduğu bu ödüller için başvurular 1 Ekim tarihine kadar yapılabilecek.

BAŞVURU SÜRECİ BELLİ OLDU

Başvuruların kabul edilmeye başlanacağı süreç, 30 Temmuz’da yapılan lansman toplantısıyla resmen başlamış oldu ve iki ay sürecek. İlk değerlendirme süreci yaklaşık bir ay sürecek ve finalistler ekim ayında yapılacak bir etkinlikle açıklanacak. Kamu kurumları ve belediyelerin başvurabileceği yarışmada, projeler eTR yürütme kurulu tarafından değerlendirilecek ve sonuçlar etr.org.tr web sitesinde yayınlanan kriterlere oranla bağımsız akademisyenler tarafından belirlenecek.

Toplantıda konuşan Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, dijitalleşmenin Türkiye ekonomisini dönüştürecek önemli bir unsur olduğunu belirtti. Türkiye’nin e-devlet konusundaki güçlü konumunun, 2030 yılına kadar e-devletten dijital devlete geçiş sürecini mümkün kılacağını ifade eden Aksoy, dijital devlet ve kamu bulut bilişim stratejilerinin tamamlanarak uygulamaya geçirilmesinin önemine dikkat çekti.

etr2.webp

Faruk Eczacıbaşı, yapay zekanın küresel ve yerel sorunlara çözüm sunma potansiyeline vurgu yaparak, dijital dönüşüm sürecinin önemini vurguladı. Eczacıbaşı, geleceğe yönelik doğru misyon ve etik yaklaşımlarla etkili bir yapı oluşturulabileceğini belirtti. eTR Ödülleri aracılığıyla kamusal hizmetlerde bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımının teşvik edileceğini ve şeffaf bir idari yapı kurulmasına katkıda bulunulacağını ifade etti.

Orhan Turan, dijital dönüşümün hem iş dünyasında hem de kamuda büyük etkiler yarattığını belirtti. Türkiye’nin dijitalleşme sürecinde önemli adımlar attığını ve eTR Ödülleri gibi girişimlerle farkındalık yaratıldığını söyledi. Ayrıca, kamu yönetiminde veri-temelli kültürün yerleşmesinin, şeffaflığın artırılmasının ve teknolojik altyapının güçlendirilmesinin önemini vurguladı.

etr1.webp

eTR Ödülleri, kamu kurumlarının e-devlet uygulamalarını hızla gerçekleştirmelerini teşvik etmek ve özel sektörün dönüşüm süreçlerini desteklemek amacıyla düzenleniyor. Elektronik devlet uygulamalarında bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımını artırmayı ve dijital devlet uygulamalarında kullanıcı odaklı, proaktif ve esnek yapıların geliştirilmesini sağlamayı hedefliyor.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img